Bräserad lammbog med bönor och tomat

Ingredienser

4 portioner

  • 800 g lammbog i skivor med ben
  • 5 msk Zeta Olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 stjälk blekselleri, skivad
  • 1 burk Zeta Plommontomater (á 400 g)
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning köttbuljong
  • några blad färsk salvia
  • 2 kvistar färsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 1 burk Zeta Blandade Bönor, (410 g), sköljda

Så här gör du

Bryn lammet i olivolja på båda sidor. Lägg över köttet och spadet i en gryta eller kastrull. Lägg i grönsaker, tomater, vin, vatten och buljongtärning. Koka upp och lägg i örter. Låt småkoka ca 1 timme till dess köttet är mört. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner bönorna innan servering.

Etiketter: